About Me

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
it's enjoyable to see everyone happy and optimist in their life. but it's more enjoyable to see everyone happy on their own big day. cheers

klik klik ^^

Followers

i love comment

Monday, January 28, 2013

Ape yang kita buat akan kembali semula kepada kita

do not simply quote any words or download any pictures from my blog. you have to seek for my permission or at least give me a notification. your cooperation is much appreciated.tq!

--> -->
Sy mmg percaya yang setiap perkara yang berlaku dlm dunia ini bersebab. Cthnya, sy tau knp sy ditakdirkan untuk praktikal di Rhomax, sbb kalau tak sy takkan berpeluang berjumpa dgn org yang berpengaruh dlm industri minyak dan gas di Malaysia ini. Oleh sebab itu, sy juga percaya ape yang sy buat akankembali semula kepada sy.haha..poyo kan, sy cube untuk terjemah dari perkataan what goes around comes around.
Sy percaya dengan berbuat baik kepada makhluk ciptaan tuhan yang lain, kita turut akan mendapat balasan baik yang stimpal.begitu juga bile kita buat sesuatu yang buruk.pasti balasan buruk akan menimpa kita samaada kita sedar atau tidak.
Mlm semalam sewaktu dalam perjalann pulang dari Laman Ampaian,sy melalui sebatang jalan yang agak sunyi .tiba2 ada sebuah saga blm yang berhenti betul2 di hadapan sy. Sy teragak2...tetapi tetap merapati kereta tersebut. Sewaktu tngkap kereta itu diturunkan, pemilik kenderaan tu bertanya kepada sy
Dia: you nak naik atas ke?(merujuk kepada temapt tinggal sy)
Saya: yup (sambil tersenyum)
Dia: takpelah...i bawak you
Wah wah wah...terharu sangat ni...sy pon naik jela kereta tu kan...then, dlm keret pon start la berkenalan Tanya duk blok mane, no bape dan sebagainya.. lepas perkenalkan diri, tau lah nama orang yang ber,murah hati tu..shirley namanya..
Tak sangka sangat harini ade org yang sudi menumpangkan saya pulang kerumah kerana risaukan sy berjalan dlm gelap mlm.padahal, mmg it upon jalan yang dilalui setipa hari selamam hamper sebulan ini.haha...berterima aksih sgt buat Shirley..semoga die cpai kesenangn kat dunia ni sbb sudi menolong org yang kesusahan dan serba kekuranagn sperti sya. Itulah..mugkin juga berkat pertolongan ikhlas kepada sesiapa yang pernah mengenali sy..

No comments: